Naklada Nika

Upoznaj Zagreb - NOVO

zvijezdice: 0.0

poznaj Zagreb zanimljiva je i zabavna knjiga koja će vas s mnoštvom fotografija i duhovitih ilustracija uvjeriti da povijest ne mora biti dosadna, a posjet muzejima može postati uzbudljiva i vesela avantura. Ovaj ne sasvim običan vodič povest će vas u istraživanje grada i iznenaditi s raznovrsnim i malo poznatim podacima i pričama.
Svi znaju što je Zlatna bula i čuli su priče o Krvavom mostu, ali znate li gdje su u Zagrebu rasle naranče? Kako je nastalo jezero Jarun? Po čemu je Koturaška ulica dobila ime? Koja je ulica najkraća, a koja najduža u gradu? Znate li da Zagreb ima svoj asteroid?
Uz obilje zanimljivosti i legendi koje će vam zagolicati maštu saznat ćete kako se nekada živjelo, što je mučilo šegrte, kako se plesalo, tko su bili nažigači, a što nečastiva kolica i zašto su Zagrepčani proganjali balone. Upoznat ćete ljekarnike i vještice, povijesne osobe, genijalne izumitelje i još mnogo drugih likova iz zagrebačkog života.
Osim toga, dobit ćete odgovore na uvijek ista, teška pitanja – kamo otići i što pogledati, i na još teže pitanje – kamo otići s djecom. U knjizi ćete pronaći i brojne informacije o raznim igraonicama, predstavama, festivalima i događanjima u gradu.
Knjiga Upoznaj Zagreb namijenjena je mladim čitateljima, roditeljima, učiteljima i svima koji žele upoznati Zagreb – ili misle da ga poznaju.

  • ISBN: 978-953-7284-47-3
  • Broj stranica: 120
  • Jezik: hrvatski
  • Autor: Vesna Stričević

Cijena:108,00kn

120,00 kn (10%)

Dodaj u košaricu Dodaj u listu želja
Upoznaj Zagreb - NOVO
Na akciji!

Recenzije i komentari

Napiši recenziju ili komentar!